Публикация

Рецепта за красиви очи

Очарованието на женските очи е обект на възхищение от векове. За съжаление нерядко кожата около тях започва да придобива неестетичен вид още в младежката възраст - лесно подпухва, появяват се бръчици и хиперпигментации.


Загрозяващи са и тъмните кръгове, от каквито често страдат дори и млади момичета. Тъй като сенките около очите могат да сигнализират за някои болестни състояния, те не бива да се подценяват, а да се направи консултация с лекар.

След като се изключат смущения от здравен характер, трябва да се има предвид, че основната причина за образуването на тъмните кръгове е генетичната предразположеност.

При много хора кожата там по наследство е значително по-тънка, подчертано фина, кръвоносните съдове под нея прозират и й придават синкав оттенък.

Друг предразполагащ фактор е излагането на слънце. При по-матова и мургава кожа се получава по-интензивна пигментация, която често е неравномерна и се възприема като козметичен дефект. От друга страна, слънчевите лъчи предизвикват затопляне на кожата и разширяване на кръвоносните й съдове, което допълнително променя оцветяването в деликатния участък.

При умора, недоспиване, прекомерна консумация на алкохол, прекалено тютюнопушене и въобще при нездравословен начин на живот кожата придобива болезнена бледост и кръвоносните съдове прозират много повече.

Възрастта също е от значение – ако имате тъмни кръгове от младини, с течение на времето те ще проличават все по-силно, защото кожата изтънява, появяват се разширени съдове и бръчки.

За отстраняване на сенките днес козметиката разполага с кремове и коректори на базата на витамин К, които могат да се използват както поотделно, така и в комбинация. Коректорът освен витамин К съдържа и минерали, които отразяват светлината и имат маскиращ ефект.

При комбинирано третиране стикът се нанася сутрин върху сенките, а вечерта те се намазват с крем, който съдържа предимно витамин К. При използване само на един от продуктите третирането с него се извършва както сутринта, така и вечерта.

Първите резултати се виждат след около месец, но за оптимален ефект лечението продължава от 2 до 4 месеца в зависимост от интензитета на пигментацията.

Коментари