Публикация
Леко и вкусно за вечеря
Температурите през деня се покачват и вечерите на открито стават все по-привлекателни.
Когато слънцето се прибере и леката прохлада се настани на негово място, тогава е моментът да постелете любимата си покривка навън и да поканите приятели на ароматна вечеря.
Стресът на ежедневието ще се изпари, когато запалите няколко свещи и пуснете любима тиха музика.
Извадете барбекюто (ако нямате – става и грил-тиган), поставете напитките под леката струйка на чешмата и запретнете ръкави, за да сътворите една леко пикантна вкусотия за сладки приказки и добри гости.
Ето и рецептата за пиле на грил с бял сос:
За 8 порции:
8 пилешки гърди без кожа (половинки)
Микс от по една чаена лъжичка сол, лук и чесън на прах, червен пипер и чили.
За соса: ½ чаша лека майонеза (може да се замени с кисело мляко), 1/3 чаша светъл оцет, 1 супена лъжица едро смлян черен пипер, ½ чаена лъжица червен пипер, 1 ½ чаени лъжици пресен лимонов сок, сол на вкус.
За гарнитура: салата по избор
Пилето се намазва със сместа от подправки и се изпича равномерно от всяка страна на грил или грил-тиган до готовност.
За да подготвите соса, трябва да смесите изброените съставки.
Сервирайте готовото пиле с по две лъжици сос и салата по избор.
За десерт: Изберете си любими плодове - ягоди, боровинки, ябълки... - направете една богата и разнообразна плодова салата и я залейте със сос от кисело мляко, мед и орехи. Стръкче мента за украса. (десертът е добре да бъде сервиран студен)
Добър апетит!
За тези, които нямат възможност да направят градинско събиране, има вариант за романтична вечеря за двама на балкона.
Коментари