Публикация

Как да се справим с портокаловата кожа?

Ако знаем какви са причините за целулита, тогава по-лесно ще можем да се отървем от него или поне да го контролираме.


Ето някои от тях:

Възраст - целулитът изглежда се среща по-често при жени над 30. Не може да спрем времето, но поне може да се опитаме да забавим появата на следите, които годините оставят.

Начин на живот
– вярно е, че ако сте любители на дивана, то тогава сте много по-предразположени към целулит, отколкото активните хора. Така че отидете да разходите кучето или започнете нов спорт - като плуване, колоездене, бягане или просто посещавайте фитнес залата веднъж или два пъти седмично. Упражненията укрепват сърцето, а колкото по-здраво е то, толкова по-добро е кръвообращението. Като бонус получавате крака без целулит.

Хормони - те могат да бъдат отговорни и за целулита, тъй като той може да се появи по време на бременност или менопауза. Единственото нещо, което можете да направите е да обвинявате родителите си за гените си!

Пушене
- то може да бъде фактор, допринасящ за портокаловата кожа, тъй като пушенето намалява нивата на витамин С в организма, а той е от съществено значение за формирането на колагена в кожата.

Наднормено тегло – излишните килограми са една от основните причини за целулита. Придържайте се към диета, която харесвате и която ви позволява да хапвате някое изкушение от време на време.

За да се отървете от целулита, трябва да се опитате да се храните правилно.


Най-добрите плодове за борба с целулита:
    банан
    диня
    ананас
    авокадо
    портокал

Ако не сте любители на плодовете, опитайте плодов сок от:

    ½ ананас
    ½ диня

Най-добрите зеленчуци за борба с целулита:
    броколи
    лук
    аспержи
    варива

Храните, които трябва да се избягват:
    захар
    кофеин
    пшеница
    алкохол
    солени храни

" }-->

Коментари