Публикация

Здраве, свежест и релакс в чаша

Навън е горещо и клетките ви крещят от жажда. Всичко, което ви трябва е вода, пресни плодове и зеленчуци, за да се справите с дехидратацията през топлите дни и да детоксикирате организма си.


На първо място в списъка с задължителните течности за деня си остава водата. Тя изчиства токсините от храносмилателната система и останките от храна в чревния тракт. Хидратира и прочиства – перфектната комбинация.

Кокосовата вода е естествено средство за премахване на токсините от тялото, а способността й за борба с вирусите, бацилите и бактериите е голям плюс. Консумацията на този продукт ще подобри състоянието на имунната система и ще утоли жаждата на клетките.

Следващ в списъка е зеленият чай. Той е естествен антиоксидант, съдържа полифеноли, които помагат на регулацията на глюкозата в кръвта. Полифенолите пречат на движението на захарите в мастните клетки, което предотвратява навлизането им в кръвоносната система. Освен това чаша чай в горещ ден си е рецепта за релакс и освежаване.

Последен, но не и по важност в нашия кратък списък с течности за хидратация и детоксикация, е портокаловият сок. Оранжевите плодове са чудесен източник на витамин С, който повишава имунитета. Флавоноидите пък са важни антиоксиданти, които предпазват организма от бактерии и опасни бацили.

Препоръчваме ви да включите тези напитки в дневното си меню и да ги консумирате по възможност преди закуска, за оптимален ефект.  


Коментари