Публикация

Хапнахте ли диня?

Динята е синоним на лятото. Сочният плод е чудесен избор за междинна закуска в топлите дни.


Съдържа важни хранителни вещества, витамини и минерали – A, C, калий и др.

Диня може да се яде по всяко време на деня – преди и след хранене. Освен нарязана и леко изстудена, може да я хапвате и под формата на сок, сладолед и други сладки лакомства. Дори може да я комбинирате със зеленчуци в салата.

Поставянето на плодове в салатите не е за всеки, защото вкусовете се открояват и за някои може да са нетипични, дори странни.

За вечеря може да си направите нещо леко и да го гарнирате със салата, в която сте поставили малки късчета диня (без семките). Бъдете отворени към различни вкусове и не се притеснявайте да опитате нещо ново и екзотично.

Коментари