Публикация

Десерт със закуската? Полезно е за талията

Добавянето на бисквита или парче сладкиш към закуската, когато сте на диета, може да ви помогне да отслабнете.


Ново изследване показва, че спазващите ограничаващ хранителен режим изпитват по-малко глад и желание за вредни храни през деня, ако хапнат въглехидрати, протеини и десерт за закуска. Дори успяват да задържат по-успешно изгубените килограми.

Протеините утоляват глада, въглехидратите засилват чувството за ситост, а сладкото пресича намеренията за разваляне на диетата с нещо калорично.

Целта на отслабването е не само да се премахнат излишните сантиметри от талията, но и да се намалят чувството на глад и жаждата за сладко или мазно, които обземат всеки понякога, а хората с проблемно тегло – доста по-често.

Тестовете с хора показали, че присъствието на десерт в закуската оказва благоприятен ефект при поддържането на новото тегло. Участниците били разделени в две групи и приемали еднакъв дневен брой калории, но диетите били съставени от различни количества въглехидрати, протеини и т.н.

Доброволците, на които не бил позволен десерт, възвърнали част от стопените килограми, докато другите отслабнали още. Те заявили, че гладът им за вредни неща намалял, а апетитът им се нормализирал.

Коментари