Публикация

6328 проверки за нарушения на забраната за пушене

8 акта за констатирани нарушения на забраните за тютюнопушене са издали регионалните здравни инспекции в страната през периода 15 юни - 22 юни.


Здравните инспектори са извършили 6328 проверки на 6101 обекта. Издадените предписания са 220. Проверени са 1127 обекта за хранене и развлечение, 407 детски и учебни заведения, 1863 лечебни и здравни заведения.

Предмет на контрол са били 2035 други видове обекти с обществено предназначение - обществени и административни сгради, спортни обекти, хотели, социални домове, аптеки и дрогерии, обекти за търговия, хранителни обекти, игрални и интернет зали, фризьорски и козметични салони, оптики, площадки за игра, плувни басейни, транспортни средства, студентски общежития, театри и кина.

 Съставените 8 акта са наложени на физически лица. Те са били глобени, тъй като са нарушили забраната за тютюнопушене в казина, бинго зала и в лечебно заведение.

Издадените 220 предписания за недопускане на тютюнопушене в помещения с обособени работни места, където се полага труд, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение. Част от предписанията са за премахване на обозначенията, разрешаващи тютюнопушене в заведенията.

Коментари