Публикация

Хапвайте правилните храни за щастливи ум и тяло

Диета, богата на "добри" мазнини, пълнозърнести храни, зеленчуци и крехко месо, може да бъде полезна не само за талията, но и за настроението.


Известно е, че хранителният режим с високо съдържание на мазнини, захар и преработени храни, е вреден за фигурата, но учените твърдят, че е опасен и за психичното състояние – отключва депресии и т.н.

Специалистите подкрепят теорията, че това, което ядем, може да повлияе на настроението толкова, колкото и върху теглото.

Те твърдят, че консумацията на правилната храна е в основата на доброто психично здраве.

Диетите за отслабване, които просто орязват мазнините и калориите, са рецепта за провал. Липсата на природните антидепресанти - магнезий, витамин В12 и др., оказва негативно влияние върху чувството за щастие и успех.

Менюто, богато на "добри" мазнини, като зехтин, пълнозърнести храни, зеленчуци и качествено месо обаче оказва двоен положителен ефект – радва ума и талията.

Фокусирането върху придобиването на слаба фигура чрез консумиране на храна с ниско съдържание на мазнини и калории не сработва за повечето хора, твърдят учените.

Мозъкът се състои от храна, а правилните храни са в основата на доброто психично здраве. Не може да се чувствате добре, ако обричате мозъка си на глад, поясняват още експертите.

Коментари