Публикация

Белтък за сияйна кожа и банан за красива коса

Маската с яйчен белтък е стара рецепта за красота, която предоставя евтина природна алтернатива за разкрасяване. И наистина работи.


Единственият недостатък на маската е миризмата. Ако не харесвате миризмата на сурови яйца, може да я прикриете с добавяне на ароматерапевтични масла като иланг-иланг.

Може да добавите и няколко капки лавандула за намаляване на възпалението и червенината, която често придружава акнето.

Белтъкът ще ви помогне да се справите с акнето и черните точки, ще омекоти кожата, ще стегне порите, и ще намали секрецията на себум.

Преди да приложите маската е добре да почистите лицето си с пара. Тя ще отвори порите и така по-лесно ще се отървете от мръсотията, която причинява черните точки.
Подсушете кожата преди да нанесете сместа.

Ето някои рецепти:

Овесена каша и белтък
1 яйчен белтък
1 ч.л. течен мед
2 с.л. овесени ядки

Разбийте белтъка на твърд сняг. Добавете меда и овесените ядки, бъркайте до получаване на хомогенна смес. Нанесете върху лицето и шията с кръгови масажни движения, това ще помогне за намаляване на акнето и черните точки. Оставете маската да действа най-малко 30 минути преди да я измиете с топла вода.

Краставица и яйце
Парче краставица (3 см)
1 яйчен белтък
1 капка етерично масло от иланг-иланг

Разбийте яйцето до получаване на твърд сняг. Пюрирайте краставицата в блендер, добавете към белтъка, сложете и етеричното масло. Нанесете върху лицето и шията и оставете да престои поне 30 минути преди да я измиете с топла вода.

Аварийна маска
Ако имате спешна нужда от премахване на някоя пъпка, разбийте един белтък на сняг и нанесете на лицето. Оставете да изсъхне преди измиване. Изплакнете с топла вода.

Докато чакате да подейства маската за лице защо не забъркате и една подхранваща сме за косата.

1 яйце
2 с.л. сметана
2 с.л. мляко
2 с.л. кисело мляко
2 с.л. зехтин

Смесете всички съставки в купа и нанесете върху косата. Покрийте главата с кърпа, напоена с топла вода. Оставете маската за 15 - 20 минути и измийте с вода. След това нанесете пюре от банан, разбъркано с кисело мляко, за 15 мин. Измийте косата.

Ще видите промяната само след две-три нанасяния.

Коментари