Публикация

Доброволци раздават вода в горещите дни

Във връзка с летните горещини Българският червен кръст разкри подкрепителни пунктове в някои от големите градове на страната, където доброволци на организацията раздават на гражданите минерална вода.


Столичната организация на БЧК, в партньорство със Столична община, ще раздава вода на столичани в часовете от 13.00 до 15.00. Пунктовете ще работят до края на юли. Бутилки минерална вода се раздават от младежи-доброволци на БМЧК на три пункта в София: метростанция  Национален стадион ”Васил Левски”, пилоните на НДК и  пл.”Св.Неделя “.

Във Варна БЧК разкри пункт в своята гарова служба. Във Видин доброволците раздават вода от 13.30 до 16.30 часа пред сградата на БЧК. Пункт за раздаване на вода и мерене на кръвното налягане е открит и в Крайдунавския парк от доброволци на БМЧК.

Пред сградите на БЧК в Плевен, Търговище, Пазарджик  и Шумен също са разкрити временни пунктове за раздаване на минерална вода. БЧК – Пловдив е разкрил своите пунктове пред сградата си и пред Социалния дом в града. В Стара Загора местата за раздаване на минерална вода са в гаровата служба на организацията и пред офиса на БЧК. В центъра на Ямбол също са разкрити два пункта.

В близките дни още областни червенокръстки организации ще подпомогнат гражданите с подкрепителни пунктове за вода и мерене на кръвното налягане.

Коментари