Публикация

Летни прически

Ключът към перфектната лятна прическа се крие в простите неща.


Хубавото време предразполага към пренебрегване на грижите за косата, но не е хубаво съвсем да занемарявате един от най-важните аксесоари, който винаги е на мода.

Ето няколко лесни прически за горещите дни:

Недовършен кок
– дамите с достатъчно дълга коса имат възможност да спретнат набързо един небрежен кок. Съберете косата си на висока опашка и я закрепете с ластиче. Колко стегнато зависи само от вас. Разделете косата на 4 равни части. Всеки кичур се завива около основата на опашката и се закрепя с фиба. За всеки случай фиксирайте с малко лак за коса, но не прекалявайте – нека да излязат някои непослушни кичури, за да изглежда недовършено.

Опашка за пораснали – този сезон опашките са меки, женствени и високи. Загладете косата назад и я съберете в стегната опашка с помощта на ластик. Това, което ще направи тази прическа, е обемът! Използвайте гребен или маша за къдрене, с която да създадете обем и вълни в косата. Увийте кичур коса около ластика, за да не се вижда.

Секси вълни – заправете изправянето на косата. Сега на мода са прическите, които създават усещане за движение и живот. За постигане на този ефект ще трябва да използвате стилизиращи продукти. Напръскайте корените с повдигащ спрей, а после добавете и лек оформящ мус. Наведете се и издухайте със сешоар, но не до пълно изсъхване. Разделете косата на сектори и с помощта на четка оформяйте вълни и завити връхчета. След като приключите леко разрошете косата с пръсти. Може да напръскате със спрей за блясък.

Новите феи
– ако сте готови за драстична промяна, защо не пробвате с къса подстрижка. Разбира се, ако лицето ви го позволява. Консултирайте се с вашия фризьор дали имате подходяща структура за съвсем къса прическа. След скъсяването може да оформяте косата си само с пръсти и малко стилизираща вакса.

Коментари