Публикация

Изтеглят от аптеките отровна хранителна добавка - Цитросепт

Спира продажбата на хранителните добавки Цитросепт и Цитрогард в аптечната мрежа у нас, тъй като е установено, че съдържат токсично вещество.


Тестовете са показали, че хранителната добавка Цитросепт, която се произвежда в България, съдържа дезинфектанта бензе-тониум хлорид, който е опасен за здравето.

Откритието е направено след разследване на предаването „Открито” на БНТ. Подаден е сигнал и са взети проби, които са изследвани в референтна лаборатория в Германия.  

 ---------------------------

От компанията Цинтамани Полша, собственик на търговската марка Цитросепт, и единствената фирма, която има право легално да използва наименованието „Цитросепт” в България, заявиха, че категорично подкрепят действията на властите по повод открития в хранителните добавки, разпространявани под името Цитрогард ЕООД и Цитросепт ЕООД, токсин.

Цинтамани Полша от месеци е в процес на юридически процедури срещу лицата, които неправомерно използват името Цитросепт и по този начин уронват престижа на оригиналния продукт Цитросепт, който е резултат от усилена работа, години изследователска дейност, стриктно зачитане на правните норми и повишено внимание към здравето на хората. Това се отнася, както за Цитросепт Органик, така и за останалите продукти под марката Цитросепт, произведени от Цинтамани Полша - Цитросепт, Цитросепт Джуниър, Цитросепт Актив.

Коментари