Публикация

4 неща, които трябва да знаете за телефона си

Почти няма човек днес, който да не разполага с мобилен телефон. Някои хора имат по 2-3 дори, а други пък не се отделят от екрана и при необходимост от посещение на тоалетната.


Ето 4 неща, които е хубаво да знаете за телефона си:

- Номерът за спешни случаи може да бъде избран дори ако телефонът ти е блокиран.

- Забравил си ключовете си вътре в колата и си далече от къщи, където имаш резервни, за да я отвориш? Обади се у вас и накарай някой да приближи дистанционното на колата до телефонната слушалка. Ти дръж мобилния на около 20 см от вратата на колата. А сега у вас да натиснат копчето за отваряне... Бинго! Ключалките се отвориха. Същото става и за багажника.

- Падна ти батерията на мобилния? Всички мобилни телефони имат резервен заряд в батериите си, който, щом набереш *3370#,  автоматично се активира и ти дава до 50% допълнителен заряд. Когато сложиш телефона да се зарежда, този резерв ще се зареди автоматично и така ще имаш за друг случай.

- Какво да правиш, ако ти откраднат мобилния? Търговците на мобилни крият тази информация, за да може крадецът да ползва телефона и да консумира услуги, а жертвата на кражбата да си купи нов апарат и също да консумира услуги. Трябва да намериш серийния номер на телефонния апарат.

За да го направиш, просто маркирай *#06#, без да избираш, и на екрана ще се появи серийният номер на телефонния ти апарат. Запиши си го и го запази на сигурно място. В случай че ти откраднат мобилния, обади се на твоя мобилен оператор и му дай този номер. Това ще позволи телефонът да бъде блокиран напълно дори и крадецът да смени СИМ картата. Вероятно никога няма да си върнеш този апарат, но поне ще си сигурен, че крадецът няма да може да го използва.

Коментари