Публикация

Подмладяване с... дрехи

Как да се облека, за да изглеждам по-млада? Този въпрос вълнува жените, защото всяка, независимо на каква възраст е, иска годините да не й личат.


Когато са на 30, искат да са на 20, на 40 се оглеждат в 30-годишните и т.н. Специалистите твърдят, че при правилен избор на облекло може да се свалят 5-10 годинки, че и повече. Ето техните съвети:

Силуетът
Многослойните дрехи, независимо от своята актуалност, добавят към възрастта на собственичката си няколко години. Рокля, елек или яке, колан или пояс, а отгоре голям шал – даже най-красивата фигура, скрита под такива амуниции, ще изглежда безформена. Ако искате да изглеждате по-млади, ориентирайте се към дреха с ясно изразен силует. Откажете се от прекалено широките и обемни облекла. Заредете гардероба си с леко прилепнали тоалети. Колкото по-добра е фигурата ви, толкова по-прилепнали дрехи можете да си позволите. Преди да си купите нещо модно, разходете се пред огледалото и се убедете, че то идеално ви подхожда и ви прави по-чаровни, съответно млади, а не обратното.

Цветът
Много е разпространено мнението, че черното ни прави по-стройни и елегантни. Възможно е да е така, но този цвят прибавя 5-10 години към възрастта. Ако искате да изглеждате също така стройни и елегантни, но без да натоварвате годините си, „разредете” тъмните дрехи със светли и ярки аксесоари. Ако всекидневното ви облекло е строг костюм за офиса в тъмен цвят, облечете светла блуза, риза или сложете ярък копринен шал. Налага ли ви се да сте с черна официална рокля, допълнете я с ярък колан, мъниста или цветна кърпичка, кокетно надничаща от джобчето. Може да използвате и модерните сега жакети-болеро, изящни вталени жилетки, ажурни шалове, големи вериги.

Най-добре изглежда класическата комбинация черно-бяло. Ако тя не ви допада, изберете други цветове. Виолетовото прави лицето на жената по-младо, а светлосиньото освежава и отклонява погледа от бръчките.
    
Тъканите
Не се увличайте по груби и тежки тъкани. Те ви състаряват, а фигурата ви изглежда по-обемиста. Избирайте дрехи, ушити от леки, „летящи” и плавно падащи платове. Те прекрасно подчертават фигурата, вкарват нотка на безгрижност, младост и свежест.

За дънките с любов
Тази дреха безспорно ще ви подмлади. Неслучайно дънките са завоювали такава любов и популярност в целия свят. Преди години те бяха приоритет на младежите. Днес дънкови поли, рокли, сукмани, шорти, ризи и какво ли още не присъстват в гардероба на всички независимо от възрастта.

Естествено, ако не сте на 20 или 30 и фигурата ви не е идеална, не е нужно да обличате тесни дънки. Модели има всякакви и винаги ще можете да си изберете нещо подходящо за вас. Откажете се от ултрамодерните дънки – скъсани, варени, украсени с ярки кристали, орнаменти или апликации. Те наистина са създадени за млади хора и една 40-годишна дама ще изглежда комично в тях.

-brr-

Аксесоарите
Разпространена грешка при жените на средна възраст е злоупотребата с украшенията. Много представителки на нежния пол си мислят, че изобилието от обици, верижки, гривни и висулки може зрително да ги подмлади. В действителност жената, накичена като коледна елха с пластмасови аксесоари, предизвиква у околните недоумение и съжаление.

Ако сте на средна възраст и обичате украшенията, слагайте бижута от благородни метали или скъпоценни камъни. При това трябва да знаете, че минималният им брой говори за добрия ви вкус. Обърнете внимание на дизайнерските бижута, например от сребро. Те могат да бъдат много интересни и прекрасно да освежат вида ви, както и да привлекат внимание.

Обувките

Имайте предвид – тежките боти, грубите ботуши, грозните обувки на ниски и широки токове увеличават възрастта дори на младите момичета. Жената, която иска да изглежда по-млада, трябва да се движи с красиви обувки на изящни токчета. Неправилният им избор може да обезсмисли всичките ви усилия да изглеждате по-млади.

И още нещо...
Положителните емоции ще ви помогнат да скриете възрастта си. Веселата, радостна и усмихната жена е приятна гледка. Тя автоматично губи 10 години в сравнение с угрижената и тъжна наследничка на Ева.

На второ място е физическата активност и жизненост. Чудесно ще е, ако посещавате фитнес залите или басейна. Ако нямате такава възможност, разходките също ще помогнат да сте в добър тонус. При първа възможност излизайте от града и прекарвайте времето си на свеж въздух.

Трето – леката пружинираща походка ще ви отдалечи от тромавата старост. Такава походка най-сигурно се изработва при танците. Ако не можете да посещавате такива зали, танцувайте вкъщи. Това ще ви научи правилно и красиво да се движите, а и ще ви помогне за по-добра координация на движенията.
 

Коментари