Публикация

Една дузина въпроси за еякулацията и оргазмите

Ако решите да се поровите в литературата, посветена на секса, със сигурност ще си направите следния извод: жените са наистина ужасни, направо са патологични в половия си егоизъм.


И че всекидневната драма в живота им е “преждевременно свършващият” партньор.

Всички препоръки към мъжете за секса се свеждат в едно единствено правило: забравете за себе си, погрижете се за Нея. Повечето от жените обаче не се вълнуват от “преждевременно свършване”. Тревогата им е свързана с въпроса: дали на Него му харесва да бъде с мен?

В популярните списания най-вече се пише по проблемите около ерекцията и потентността, а въпросът около еякулацията е недостатъчно засегнат.


Ето няколко въпроса и отговора по темата:

Едно и също ли е оргазъм и еякулация?
Мъжът изпитва оргазъм при еякулация. Оргазмът може да бъде както бурен и емоционален, така и съвсем тих. При втория случай може да става дума и за еякулация без оргазъм. Обратният случай – оргазъм без еякулация – по-трудно можем да си го представим, но е факт.

Колко поредни оргазма се смятат за нормални?
На младия мъж (ако е до 25 години) му трябват не повече от 3 минути почивка, за да започне нов акт. С възрастта обаче този промеждутък се увеличава. Двойките с постоянни сексуални отношения обикновено се задоволяват с един оргазъм, но при смяна на партньорите най-често им се иска да получат максималното – тогава нормата е 2-3 поредни оргазма.

Какво представлява бързото семеизпразване?
В съвременната сексология такова понятие не съществува. Говори се за “дисхармонии между партньорите”. Няма никакво значение дали мъжът “ще свърши” след 10 секунди или след 40 минути – важно е и двамата да получат удовлетворение. “Бързото изпразване” най-често се дължи на психологически проблем.

“Тантрически секс” се нарича полово общуване, при което мъжът в продължение на няколко денонощия не еякулира. Наистина ли това го “зарежда с енергия” и удължава живота му?
Изкуственото удължаване на половия акт (особено когато мъжът е над 40 години) единствено вреди на здравето му. Излишно повишава кръвното му налягане и пулса, предизвиква физическо, психическо и хормонално свръхнатоварване.

Влияе ли обрязването на мъжкия оргазъм?

Ако е отделена част от крайната кожа на половия член и главата му е непрекъснато оголена – тя става по-малко чувствителна. Затова и половият акт при “обрязаните” мъже е по-продължителен, отколкото при необрязаните.

-brr-

Мъжкият оргазъм също ли зависи от позата, както при жената?
Да. В смисъл – в същата степен, но не по същия начин. При промяна на позата жената получава нови усещания, които стимулират нови ерогенни точки от тялото й. И точно те влияят на нейния оргазъм. За мъжа по-съществена е смяната на ракурса, от който гледа своята партньорка. Банална истина е, че мъжът люби с очите.

Броят на половите актове трябва ли да съвпада с броя на оргазмите?
За жените, както е известно, този момент не е задължителен. Представителките на нежния пол не “свършват” всеки път и нищо особено ужасно от това не следва. И при мъжете е същото. Някои от тях, най-благородните, след като са довели вече жената до оргазъм, могат и да се откажат да свършат, като прекратят акта. Но ако това “благородство” се случва твърде често, то е вече повод за тревога.

Какво може да породи продължителното отсъствие на еякулация?
Простатит и други възпалителни явления. Най-често причината е заседналият начин на живот.

А еякулацията без полов акт, това нормално ли е?
Вижда снимка в списанието – и свършва? Това не се нарича еякулация, а сперматорея. Това е болест, предизвикана от много занемарен случай на простатит.

Истина ли е, че мъжете по-лесно получават оргазъм при орален секс, отколкото при генитален?
Това изключително зависи от личните предпочитания.

Влияе ли храната, която яде мъжа върху вкуса на спермата?
Сладките неща и плодовете я правят по-вкусна. Чесънът й придава кисело-горчив вкус. Възпалителните процеси в половите органи могат да придадат на спермата горчив или дори неприятен вкус.  
 
--------------------------------------------------------------------
Отговорите са на д-р Вячеслав Корнилов, андролог.
 

Коментари