Публикация

Открита среща за проблемите на простатата и в София

През лятото ще бъдат проведени общо 3 срещи от кампанията „Отиди на преглед“, като първата ще се състои на 18 юли в Люлин.


Напълно безплатна информационна среща за проблемите на простатата ще се състои тази седмица в ж.к. Люлин в София, като част от Националната кампания за мъжко здраве „Отиди на преглед“. Кампанията стартира в началото на април 2012 г. и ще продължи една година със срещи в различни градове в страната.

Срещата ще се състои на 18 юли 2012 (сряда) в ж.к. Люлин от 17.00 ч. в Културен център „Люлин“ (ж.к. Люлин 3, бл. 324-325). Идеята на срещата е да събере хора от Люлин и останалите западни квартали на столицата.

В рамките на кампанията през лятото в столицата ще се проведат още 2 информационни срещи с общопрактикуващи лекари и уролози в различни квартали. Първата от тях ще бъде на 25 юли (сряда) от 18.00 ч в Народно читалище „Николай Хайтов“(ул. "Юрий Гагарин" № 7, кино "Изток").

Основна цел на инициативата е да насърчи мъжете над 50 години да обърнат внимание на симптомите, причинени от увеличаване на простатата, и да посетят личния си лекар или специалист-уролог за компетентна помощ, а не да се опитват да се лекуват сами.

Кампанията “Отиди на преглед” е свързана със заболяването Доброкачествена хиперплазия на простатата и разясняване на ползата от навременното и диагностициране и лечение, както и рисковете от забавянето им. Нейни инициатори са Българското урологично дружество, Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България и Българският червен кръст, със съдействието на ГлаксоСмитКлайн.

В рамките на кампанията “Отиди на преглед” се провеждат открити, напълно безплатни срещи в различни региони в България, с общопрактикуващи лекари и специалисти-уролози. Подробности могат да бъдат научени и на националната безплатна телефонна линия 0800 18 187, която е отворена всеки делничен ден от 9.30 до 11.30 ч.

Коментари