Публикация

Безплатни кардиологични прегледи

Към медицинския център на Националната кардиологична болница вече работи модерен филиал, разположен на територията на отделението за кардиологична рехабилитация в град Банкя (ул. “Шейново” № 6).


Към филиала на центъра могат да се обръщат за консултации всички пациенти със сърдечно-съдови заболявания. Прегледите на здравно-осигурени пациенти се извършват срещу издадено направление (бл. 3 МЗ-НЗОК ) от личния лекар или лекар специалист, при което се заплаща само потребителска такса.

Пациентите без съответното направление заплащат направените прегледи и високоспециализирани медицински дейности на касата на центъра.

Медицинският център в град Банкя разполага със съвременни апарати за ЕКГ, Ехокардиография, Доплер, Холтер-мониториране на сърдечния ритъм и кръвното налягане, стрес-тест и др.
Пациентите, при които се налага болнично лечение могат да бъдат насочени или към отделението на НКБ в град Банкя, или към централата на болницата в град София (ул. „Коньовица” № 65 – бивша III-та градска болница).

Медицинският център в град Банкя отваря вратите си на 27-ми и 28-ми юли за безплатни прегледи от водещи специалисти. Всеки желаещ може да си запише час на телефон 02/8028605 (от 10 до 14 ч. в работните дни).

Безплатните прегледи са част от инициативите, свързани с предстоящото отбелязване на 50-годишнината на Националната кардиологична болница, чиято кулминация ще бъде на 2-ри и 3-ти ноември 2012 г. в град София.

Във връзка с това ще се проведе и научна сесия за приноса на болницата в развитието на българската кардиология, детска кардиология, съдова и сърдечна хирургия.
През годините в болницата са работили най-изтъкнатите представители на сърдечно-съдовата медицина в България, които са обучили стотици свои последователи.

В Националната кардиологична болница за първи път в България са извършени редица сложни диагностични и лечебни процедури и операции, които в последствие са станали рутинни за нашата страна, при това кратко време след въвеждането им във водещите световни кардиологични центрове.

Националната кардиологична болница продължава да бъде водещ център не само за лечение, но и за обучение на млади специалисти.

Коментари