Публикация

Кола маска - първи стъпки

Ако тази сутрин сте се събудили и сте решили да си правите кола маска, ще ви разкрием едно-две неща, за да не се стресирате от преживяването.


 Използването на кола маска като метод за обезкосмяване може да създаде дискомфорт, но резултатите си заслужава неудобството.

Оставете косъмчетата да израстат възможно най-много преди да използвате кола маска – така ще си осигурите по-голям период на гладка кожа.

Имайте предвид, че изтръгването на косъмчетата оставя порите отворени, което е покана за всякакви бактерии. Винаги използвайте антибактериални продукти преди и след епилация. Ако нямате специален продукт – може да използвате масло от чаено дърво.

Преди и по време на менструация обезкосмяването може да е по-болезнено.

Почистете кожата и проверете посоката на растеж на космите. Поставете разтопения восък според инструкциите, ще ви трябва практика, за да овладеете процедурата до съвършенство.

Поставете лявата си ръка върху кожата в долния край на лентата и дръпнете към себе си леко, за да опънете кожата. Така ще избегнете появата на синини.

Със свободната си ръка бързо издърпайте лентата в противоположната посока на растежа на космите. След като приключите намажете с крем (антибактериален и омекотяващ).

Нормално е кожата да бъде раздразнена в рамките на денонощие. Душът преди кола маска е разрешен, даже може да улесни отстраняването на косъмчетата, но след това трябва да изчакате поне 24 часа, за да не увредите вече раздразнената кожа.

Някои не могат да се справят с отлепянето на лентите, защото не им достига кураж. Ако и вие сте от тях – отидете в салон за красота или помолете близка приятелка, която да ви помогне. Жените с нисък праг на болка имат и други варианти за епилация, които обаче не са толкова трайни.

Коментари