Публикация

Български зъболекар в Световния регистър на учените

По време на Европейския научен форум, който се състоя в Дъблин, в присъствието на временно управляващия посолството на България г-н Росен Генчев, българският дентален лекар д-р Гайс Бадер получи почетно звание “The Name in Science” от Международния комитет „Сократ” към Европейската бизнес асамблея.


Ирландия бе домакин на най-голямото европейско общо събрание на науката - Euroscience Open Forum (ESOF). Инициативният комитет на „Сократ“ връчи на нашия зъболекар също персонален сертификат и медал "За принос към световната наука". Името на д-р Гайс Бадер бе добавено към Международния регистър на изтъкнати учени.

Целта на наградите „Сократ“ е да насърчава личности от световния елит, да се подпомогне обмена на идеи и опит сред международната общност в области като медицина, икономика, политика, образование и култура. При номинациите за Международния комитет „Сократ” от значение са няколко елемента – важността и ползата за гражданското общество от дейността; личния принос на кандидата за научните изследвания, личните му постижения в развитието на науката на страната; оценките и отзивите на научни пресата и публиката; препоръки от  комисии, научни общества, учени. След внимателен подбор Международният комитет „Сократ” избира най-заслужилите и отличили се личности. Наградите „Сократ“ представляват международно признание за техните професионални постижения и успех.

„Блестяща научна кариера,  в комбинация с плодотворни професионални и социални дейности” – това са част от мотивите на международния комитет да класират д-р Гайс Бадер сред интелектуалния елит на света.

-------------------------------------------------------------------
Д-р Гайс Бадер е роден в Сирия, но вече от 27  години се е установил в България. Собственик е на една от най-добрите дентални клиники в Европа, наградена с отличие за „Най-добра практика 2011“, Брюксел. Д-р Гайс е носител и на редица други международни и национални отличия.

Клиниката предлага всички услуги в сферата на денталната медицина, специализирана е в областта на тоталната рехабилитация, естетика и имплантология. В центъра се извършва процедурата по екстракция на млечни и постоянни зъби за извличане и съхранение на стволови клетки.

Д-р Гайс работи върху проект за използване на стволови клетки в денталната хирургията и се надява тази иновативна технология да стане ежедневие в областта.

Д-р Гайс акцентира върху принципа личностно центриран подход в денталната практика. „Ефективното изслушване е най-важният елемент на успешната консултация“ – убеден е зъболекарят. „Това предклинично и допълващо клиничния преглед време е нещото, което наистина откроява нашата практика и е основната възможност да персонализираме отношенията с всеки пациент, защото за нас, хуманността е водещ принцип“, казва денталният лекар, носител на званието “The Name in Science”.


Коментари