Публикация

Училище „Ма-Ма„ и Световната седмица на кърменето

„Да разберем миналото – да планираме бъдещето”. Под този надслов Училище за родители „Ма-Ма” ще отбележи на 6 август юбилейното 20-то издание на Световната седмица на кърменето.


В магазин „Лабиринт” от 11 ч., където ежеседмично училището провежда своите обучителни курсове,  ще се проведе среща с настоящи и бъдещи родители.

Кърмещи майки ще споделят опит и мотивация с жените, на които им предстои да закърмят своите рожби. В дискусиите ще вземе участие и част от екипа на д-р Мария Русинова, директор на „Банка за Майчина Кърма” – единствената банка за донорска кърма на територията на София.

Амбицията на организаторите е кърменето да се утвърди като единствен и правилен начин на хранене за новороденото бебе, чрез разбирането за неповторимостта на човешкото мляко.

Училище за родители „Ма-Ма” провежда за втора поредна година курсове за родители. Станалите вече традиционни срещи дават на бъдещите родители необходимата подготовка за предстоящото раждане, разясняват нуждата от продължително кърмене и дават правилната, съобразена с науката информираност в отглеждането на новородетното бебе.

Коментари