Публикация

Захарта - далеч от очите, далеч от стомаха

Захарта е едновременно обожавана от любителите на сладкото и мразена заради вредите, които нанася върху организма.


Ако искате да се откажете от празните калории и да се храните здравословно, трябва да наблегнете на храните, които не са подсладени с някоя разновидност на захарта.

Винаги четете внимателно етикетите и най-вече онези дребни буквички, които всъщност казват, че газираната напитка без захар, с която сте решили да се поглезите, всъщност не е съвсем безобидна.

Използвайте пресните плодове като сладко лакомство или ги добавяйте към закуската си – така ще получите необходимите фибри и хранителни вещества от купичката с овесени ядки и кисело мляко, без да се мръщите, че няма сладост.

Ако обичате да си похапвате между храненията, задължително заредете шкафовете в кухнята с нискокалорични и с ниско съдържание на захари продукти. Сушените плодове може да ги ползвате вместо бонбони.

Газираната напитка може да замените с неподсладен студен чай. Понякога мъничко захар може да направи някоя храна много по-привлекателна, поради което може да си позволите да подсладите овесената си каша с малко захар, но не се увличайте.

Желанието ви за нещо сладичко може да намалее, ако скриете от погледа си сладките изкушения. Ако са далеч от очите, то автоматично ги отпраща и от ума ви.

Наблегнете на пресните плодове и зеленчуци, за да сте здрави и свежи.



Коментари