Публикация

Световна седмица на кърменето 1-7 август

Доброволческата организация за информация и подкрепа за кърмене “Ла Лече Лига България” за девети пореден път у нас ще отбележи Световната седмица на кърменето (ССК) в България oт 1-ви до 7-ми август.


Темата на Седмицата тази година е “Да разберем миналото – да планираме бъдещето”, като целта е да се систематизира опитът на поколенията, да се почерпи най-доброто от него и да се пренесат добрите практики и в бъдеще.

Инициаторът на Световната седмица на кърменето - Световният алианс за активна подкрепа на кърменето (WABA /World Alliance for Breastfeeding Action), чийто член-съосновател е Ла Лече Лига Интернешънъл, започва да отбелязва инициативата през 1992 и тази година ССК празнува своя 20-ти юбилей.

Ла Лече Лига България ще отбележи Световната седмица на кърменето тази година с множество събития в 21 града в България, безплатни и отворени за всеки, който се интересува от темите им, сред които съвместни инициативи с болници и здравни центрове, модерни седенки, срещи, лекции и уебинари.

По случай Световната седмица на кърменето у нас, Ла Лече Лига България издава и разпространява безплатни материали за кърмене сред бъдещите и настоящите родители, включително единственото по рода си списание, посветено на естественото хранене “Кърменето от А до Я”, нова книжка “Помагало за кърмене” с всичко най-важно за кърменето накратко, информационни брошури на различни теми, включително раждане след цезарово сечение, захранване на бебето и брошура за татковците, а специално за децата - книжка за оцветяване, в която са включени ежедневни семейни сцени, като бременност и кърмене.

За всички, които нямат възможност да присъстват лично на събитията за Седмицата на кърменето, Ла Лече Лига организира безплатен онлайн семинар – уебинар по темата на ССК „Кърменето през поколенията – традиции, съвремие, бъдеще”.

Темата на седмицата на кърменето дава много храна за размисъл и е още по-интересно да научим повече за това, какви са били практиките от едно време, как са се пренесли през поколенията и какъв е отзвукът им днес. Уебинарът ще се изнесе два пъти, в различни дни и часове, за да могат възможно най-много хора да участват в него на живо и след това ще бъде достъпен на запис.

Може да се гледа от цялата страна и всичко, което е нужно, е връзка с интернет и компютър. Дати за уебинара: 4-ти август, събота от 11:00ч. 7-ми август, вторник от 19:00ч.

Програма на Ла Лече Лига събитията в цялата страна вижте тук.

Коментари