Публикация

Лошото хранене и липсата на движение трупат целулит

Природата складира мазнините в женското тяло точно там, където се заковават мъжките погледи - бедрата, коленете, седалището...


Прочистването на целулитения склад не е никак лесно, тъй като обикновено започва дни преди лятната отпуска, а тогава мазилата не помагат много. Затова най-подходящо е започването на чистенето през пролетта.

Портокаловата кожа не се появява изведнъж. С трупането на годинки и килограми кожата се разхлабва и отпуска. Но пък това не е проблем само на зрелите дебеланки, а и на стройни по-млади дами. Нездравословното хранене и липсата на движение го правят по-бързо от годинките.
Десетки са мазилата за изглаждане на портокаловата кожа, но и най-скъпото няма да я премахне, а ще я направи по-невидима.

В козметичните салони предлагат антицелулитни масажи, йонизиращи процедури, стимулиране на мускулите с ток, ултразвуково въздействие, мезотерапия, компреси с водорасли, тангенторни бани, лимфодренажен масаж, пневматични ботуши, охлаждащ лосион.

Сайтовете за колективно пазаруване напоследък предлагат големи отстъпки за дамите, решили да гладят позагрубялата кожа. Има оферти за 7 масажа срещу 50 лева, комбинирани масаж и лимфодренаж с 80% намаление, както и единични ръчни масажи за седем лева. Един масаж обаче не глади кожата, необходими са поне десет. Често процедурите се предлагат с конкретна козметична марка, която изисква определен график за няколко посещения. Предлага се и кавитация с голямо намаление, въпреки че напоследък се чуват доста предупреждения за този метод за изсмукване на мазнините.

Важно е да се определи подходяща терапия за всеки тип целулит. Антицелулитните процедури може да се комбинират по определен график. Най-добре е масажите и терапиите с електростимулатор да се правят през ден. Целутронът е уред с нискочестотен ток, който кара мускула да започва да се съкращава, имитирайки бягане или гимнастика. Твърди се, че едночасова терапия с целутрон се равнява на 15-20 км бягане.

Ръчните масажи са по-болезнени, но и ефективни при малки натрупвания. Вакуумният масаж е стягаща процедура с апарат - извършва се механично третиране на капсулата, в която се намира твърдата мазнина. Масажите с водорасли и с кал също са много ефективни и се правят по определена схема. Антицелулитният комплекс съдържа растителни екстракти от бръшлян, залист, гуарана, лимон, етерични масла от риган, мащерка, камфор, богати на йод водорасли. Лечебната кал активира циркулацията в засегнатата тъкан и действа загряващо и се препоръчва при по-грапава кожа. Мезотерапията също е за по-напреднали стадии.

Процедурите действат индивидуално, резултатите също. Някои дами махат 3-4 сантиметра, други почти нищо. За началните стадии е достатъчен ръчен масаж с антицелулитно масло.

Разкрасителните процедури преди настъпването на лятото не са достатъчни. За да се скрие грубата кожа, в чинията трябва да има картофи, зеле, ориз, жито, гъби, авокадо и банани. Избягват се соленото, сладкото и месото. Трябва да се пият поне три литра вода на ден, както и сокове от цитрусови плодове, ябълка, моркови и краставици.

Спортът е задължителен -  плуване, фитнес, бягане, каране на велосипед или просто повече ходене. В банята се редуват студен и топъл душ, тъй като така се стимулира кръвообращението и кожата се стяга.

Битката с целулита се води всеки ден с грижи за здравето и не може да се спечели само с няколко козметични процедури.


 

Коментари