Публикация

Нискокалорично, но пък вкусно

Ако сте си позволили известни волности по време на ваканцията, то със сигурност чувствате, че дрехите ви са се стеснили в определени зони.


Ако пък ви предстои почивка, имайте едно наум за обилните блюда, гарнирани с голяма доза мазнини и сол.

Решението да започнете да се храните правилно не трябва да се отлага, ако още не сте го възприели като основно занимание. Известно ни е, че най-честите оплаквания от нискокалоричната храна се обединяват около твърдението, че тя не е толкова вкусна като ястията, които са обилно напоени със сметана, масло или подправени със сол и т.н.

Ние пък твърдим, че има начин храните с ниско съдържание на калории също да бъде вкусна и апетитна.

Използвайте силни подправки, които да обогатят и овкусят продуктите – кориандър (съдържа много полезни вещества – витамини, минерали и др.), чесън, джинджифил (пикантната нотка ще придаде екзотичност на храната). Добавянето на пресни или сушени подправки ще ви позволи да се наслаждавате на различни ястия без дори да се сещате за солта.

Заменете захарта с мед. Той пак е вид захар, но много по-полезна алтернатива. Ако ви се хапва нещо сладичко, направете си десерт с нискомаслено кисело мляко, натрошени ядки и лъжица мед. Ако го изстудите пък, ще имате чудесен летен вариант за разхлаждане.

За да намалите калориите, трябва да внимавате с порциите. Използвайте по-малки чинии и предварително сипвайте храната, за да не се изкушавате да си сложите допълнително. Далеч от очите – далеч от стомаха.

Най-важното правило в храненето е балансът. Когато успеете да го откриете, ще се радвате на добра фигура и здравословен начин на живот.



Коментари