Публикация
Полезно и вкусно: Пилешка салата с портокали и сирене
Контрастът между сладките портокали и сиренето предоставят екзотичен букет от вкусове в този вариант на пилешка салата. Портокаловият дресинг добавя допълнителен слой плодов аромат.
Съставки:
1 брой обезкостени пилешки гърди без кожа
8 чаши накъсани листа маруля
1 чаша чушки на ленти
1 чаша грозде или чери домати, разполовени
1/2 чаша моркови, нарязани на лентички
1/2 чаша сирене, натрошено
1/4 чаша нарязан зелен лук
3 супени лъжици портокалов сок
1 супена лъжица оцет
1 супена лъжица зехтин
1/8 ч.л. сол
1/8 ч.л. черен пипер
1 портокал (на парченца, без бялата ципа)
2 супени лъжици нарязани бадеми
Поставете пилето на скарата и го печете по 6 минути от всяка страна или докато стане готово. Нарежете месото на филийки. Оставете го настрана.
Смесете листата маруля в голяма купа със следващите пет съставки - портокалов сок, оцет, олио, сол и черен пипер; разбъркайте добре. Разпределете салатата в чинии и поставете отгоре пилето, портокаловите парченца, бадемите и останалите зеленчуци. Поръсете отгоре със сиренето и зеления лук.
Коментари