Публикация

Полезно и вкусно: Пилешка салата с портокали и сирене

Контрастът между сладките портокали и сиренето предоставят екзотичен букет от вкусове в този вариант на пилешка салата. Портокаловият дресинг добавя допълнителен слой плодов аромат.


Съставки:
    1 брой обезкостени пилешки гърди без кожа
    8 чаши накъсани листа маруля
    1 чаша чушки на ленти
    1 чаша грозде или чери домати, разполовени
    1/2 чаша моркови, нарязани на лентички
    1/2 чаша сирене, натрошено
    1/4 чаша нарязан зелен лук
    3 супени лъжици портокалов сок
    1 супена лъжица оцет
    1 супена лъжица зехтин
    1/8 ч.л. сол
    1/8 ч.л. черен пипер
    1 портокал (на парченца, без бялата ципа)
    2 супени лъжици нарязани бадеми


Поставете пилето на скарата и го печете по 6 минути от всяка страна или докато стане готово. Нарежете месото на филийки. Оставете го настрана.

Смесете листата маруля в голяма купа със следващите пет съставки -  портокалов сок, оцет, олио, сол и черен пипер; разбъркайте добре. Разпределете салатата в чинии и поставете отгоре пилето, портокаловите парченца, бадемите и останалите зеленчуци. Поръсете отгоре със сиренето и зеления лук.

Коментари