Публикация

Авокадо, мента и кисело мляко...

Киселото мляко има разнообразни приложения, като притежава дори разкрасителни качества.


От кулинарна гледна точка може да бъде част от предястията, основното или десерта. Кой да предположи, че този млечен продукт, богат на протеини и други полезни вещества, може да е толкова гъвкав.


Ето една освежаваща рецепта с мляко, която е подходяща за горещите дни.

Авокадово-ментов дип с кисело мляко

Съставки:

    1 авокадо, обелено, без костилка и нарязано на парченца
    1 чаша кисело мляко (2%)
    1 чаена лъжичка пресен лимонов сок
    1/2 чаена лъжица сол
    1/4 чаша нарязани пресни ментови листа
    1 супена лъжица студено пресован зехтин

Приготвяне:

1. В средно голяма купа смесете авокадото, киселото мляко, лимоновия сок и солта, докато не получите кремообразна смес.

2. Добавете листата от мента и поръсете със зехтина. Сервирайте охладено.
*Дип – гъст сос, в който могат да се топят различни храни, нарязани на парчета.

Коментари