Публикация

Пето юбилейно издание на Sofia Dental Meeting 2012

Възстановяване на силно разрушени зъби, използване на лазер при поставяне на импланти, лечение на сухота в устата са сред новостите на форума тази година.


За първи път български практикуващи стоматолози ще преминат специализиран курс за оказване на бърза помощ на зъболекарския стол. Целта е да се задълбочат познанията им за реакция при спешни ситуации по време на стоматологичното лечение като загуба на съзнание, недостиг на въздух,  алергични реакции, шок, сърдчена недостатъчност, силно кръвотечение.

Този практически курс  е част от  петото поред издание на най-големия стоматологичен форум в Източна Европа – Sofia Dental Meeting, който ще се проведе от 27 до 30 септември в столицата.

“Спешните ситуации на зъболекарския стол се случват сравнително рядко, но когато се сблъскаме с тях, готовността за реакция може да се окаже животоспасяваща”, коментира д-р Стефан Милие от Франция, който ще води обучението по спешна помощ в София.

Над 1000 български, македонски, гръцки, сръбски и румънски специалисти ще се обучават тази година. За да предадат своите знания и умения специално за срещата в София пристигат 59 от най-изявените лекари по дентална медицина от България, Италия, Испания, Франция, Белгия, Англия, Германия, Гърция, Холандия, Израел, САЩ, Тунис.

За първи път в историята на събитието ще се проведе и Европейски естетичен ден. В него 6 от известните членове на най-престижната Европейска Естетична дентална асоциация ще представят последните тенденции, техники и материали в своята област.

Участниците в Sofia Dental Meeting ще се обучават в рамките на 4 дни, по време на които ще се проведат 52 лекции, 8 клинични демонстрации, 4 семинара, 28 практически курса, 7 дискусионни панела и постерна научна сесия.

По време на форума ще има и съпътстваща програма като честването на 70 години дентално образование в България, модерирано от деканите на факултетите в София и в Пловдив, и 5 години Българско дружество по естетична стоматология - БДЕС.

Коментари