Публикация

Виетнамска делегация посети УМБАЛ „Свети Георги”

Правителствена делегация на Виетнам посети УМБАЛ „Свети Георги”. Болницата бе избрана за официалната визита, тъй като е най-голямата в страната и в Южна България, обясниха домакините.


Начело на делегацията бе вицепремиерът на Социалистическа република Виетнам Н. Пр. г-н Нгуен Тхиен Нян. Заедно с него в Пловдив пристигнаха посланикът на страната у нас г-н Ле Дък Лиу, заместник-завеждащият канцеларията на правителството г-н Нгуен Кхак Дин, заместник-министърът на външните работи г-н Буй Тхан Шън, заместник-министърът на образованието и подготовката г-н Чан Куанг Куи, заместник-министърът на здравеопазването г-н Нгуен Виет Тиен и заместник-министърът на промишлеността и търговията г-н Нгуен Нам Хай, съобщи от лечебното заведение.

Ректори, зам.-ректори, представители на държавни агенции и медии от Виетнам придружаваха делегацията на Н. Пр. Нгуен Тхиен Нян. Те посетиха Клиниката по детска хирургия, Клиниката по изгаряния, пластична и реконструктивна хирургия и Отделението по инвазивна кардиология, където се запознаха с работата на екипите в тези медицински звена и високотехнологичните методи на лечение, прилагани в болницата.

В знак на гостоприемство изпълнителният директор на пловдивската Университетска болница проф. д-р Карен Джамбазов подари на виетнамския вицепремиер икона на Свети Георги, чието име носи лечебното заведение. От своя страна гостът поднесе картина с изображение на лотос – символът на Виетнам.

Коментари