Публикация

Световен конгрес по ултразвук в акушерството и гинекологията

От 10 до 12 септември в Копенхаген ще се проведе 22-ият Световен конгрес по ултразвук в акушерството и гинекологията.


В рамките на конгреса специалисти от цял свят ще обменят опит и ще обсъдят водещи тенденции от областта на триизмерната ехография.

Ултразвуковото изследване е една от най-динамичните и бързо развиващи се методики в акушерството и гинекологията. Наред с класическата двуизмерна ехография, особен подем в последното десетилетие бележи Доплеровото изследване на кръвотока, както и въвеждането на 3D  и 4D ехографията. Това дава възможност за качествено нова профилактика и диагностика на множество усложнения при жените, както в детеродна възраст, така и в по-късните етапи на живота им - климактериум и менопауза.

Сред основните теми на конгреса ще бъдат Доплеровото излседване на кръвотока, диагностиката и лечението на ранни усложнения по време на бременността, диагностика на кардиологични аномалии на плода, менопауза и скрининг, еластография на матка, тръби, яйчници и млечни жлези, др.

В рамките на конгреса диамантеният спонсор Samsung Medison организира среща на върха, на която са поканени 20 водещи АГ специалисти от страни като Сингапур, Австралия, Германия, Белгия, Египет, Франция, Великобритания, Аржентина, САЩ и др.  Почетен гост на срещата е българинът Румен Димитов, който е доказан  акушер-гинеоколог, главен секретар на Българското дружество по ултразвук в акушерството и гинекологията и собственик на Медицински център „Фемина”. На срещата специалистите ще обсъдят най-новите тенденции и методи за изследване в областта на еластографията – ултразвуково изследване на млечни жлези, което дава възможност за изследване еластичността и плътността на туморни образувания и тяхното диагностициране.

В рамките на конгреса ще бъдат демонстрирани и най-новите технологични постижения в областта на акушерството и гинекологията. Ще бъдат представени революционни модели ултразвукови апарати, сред които най-хитовият Samsung Medison Accuvix A30. Апаратът беше премиерно представен в България от специалистите на МЦ „Фемина“ през май 2012. С негова помощ могат да се видят и най-фините детайли още в най-ранните периоди на бременността. Това улеснява изключително много бързото и точно диагностициране на евентуални хромозомни или структурни аномалии на плода като аномалии на централната нервна система, лицеви и сърдечни дефекти, съмнителни белези за хромозомни дефекти като синдрома на Даун и др. Уникалният ултразвуков апарат е наличен за прегледи в МЦ „Фемина” в столицата.

Коментари