Публикация

Психология за мъже

Животът става по-привлекателен за мъжете, ако е съпътстван от мъжки сбирки и известно количество алкохол.


Ако искаме да разберем защо силният пол обича да прекарва времето си без половинките си, трябва да се допитаме до психолозите.

Срещите с приятели са сред любимите начини за разтоварване на силния пол. Тогава мъжете се чувстват спокойни и свободни. Те обаче често скриват от партньорките си, че ще се срещат с приятели.

Мъжът не може да обясни постъпките си, защото това се случва на подсъзнателно ниво. Силният пол просто иска да бъде независим, да не дава отчет за действията си и да прави това, което му харесва. За мъжа е важно да има свой живот, в който той е господар.

Според психолозите има няколко причини, заради които мъжете обичат периодично да се събират в еднополови компании.

Общуването със себеподобни
Мъжките разговори (както и женските) са доста примитивни. Те са интересни само за мъжката компания, която е нещо като клуб по интереси. Да поседиш между приятели, да пиеш бира, да си спомниш войниклъка или да разкажеш нещо на границата между истината и фантазията – това мъжете искат не по-малко от секса с любимата жена.

Футболните първенства и другите спортни събития
Спортните предавания се гледат изключително в мъжка компания, придружени от бира и в заведение с телевизор или на стадиона. Мъжете не обичат да показват колко са емоционални пред половинките си, как нервничат за глупости, какви коментари правят по адрес на съдията, когато любимият отбор загуби.

Мъжките разговори за жени
Постоянното съжителство с другия пол рано или късно омръзва. Такава е човешката природа: еднообразието депресира. Освен това мъжете обичат да обсъждат половинките си. За мъжете е интересно да поговорят за познати и непознати жени. По този начин могат да се дистанцират от домашните и служебните теми.

Носталгията по ергенския живот
Всъщност това може би е основната причина за периодичните сбирки на силния пол. След сватбата настъпват естествените ограничения, а срещата с приятели събужда носталгията по бурната младост, необременена със семейните проблеми.

Коментари