Публикация

Мъдри мисли от опит - емоционално затвореният тип

Много жени се оплакват, че харесват емоционално затворени мъже, от което само страдат.


За да се даде отговор на въпроса защо харесвате определен тип мъж, може да се изпишат тонове книги и да прекарате дълги часове в кабинета на някои психолог.

Често жените, които се оказват привлечени от мъже, които не са в състояние или не желаят да се ангажират емоционално, са имали нестабилни или несигурни отношения с единия или двамата си родители. Небрежността, отхвърлянето или грубостта от страна на родителите  води до изграждане на несигурна личност, която вярва, че не може или не заслужава да бъде обичана от никого.

Влечението към мъже, които са недостъпни, може да служи за две цели. Първо - ако знаете, че някой не е на разположение, тогава не рискувате нищо, тъй като вече очаквате отхвърляне.

И на второ място - преследвайки отхвърляне от любим човек възпроизвежда отхвърлянето в детството. Може все още да имате малка надежда, че ще победите и ще накарате този човек да ви обикне и да докажете, че заслужавате да бъдете обичани.

За съжаление отнема време да разберете, че един човек не е готов да се обвърже емоционално. Това не може да се промени – дори, ако бяхте по-висока, по-слаба, по-красива, с по-голям бюст и т.н.

Не търсете одобрението на другите, вие трябва да се водите само от собствената си интуиция и желания. Ако даден мъж не иска да ви допусне в сърцето си – той губи!

Коментари