Публикация

Министър Атанасова: Професията на лекаря е призвание и съдба

„Лекарската професия изисква отдаденост и самоотверженост, защото тя е различна от всички останали професии. Всички, които са я избрали за своя професионална съдба, трябва да бъдат достойни за великото звание „лечител.”


С тези думи министърът на здравеопазването Десислава Атанасова се обърна към студентите-първокурсници от Медицинския университет в София на откриването на новата академична учебна година.

Тържественият акт се проведе в аудиторията на Университетската болница „Майчин дом” и в него участваха министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, заместник-председателят на ПГ на ПП „ГЕРБ” Димитър Главчев, председателят на парламентарната комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта Огнян Стоичков, представители на парламентарната комисия по здравеопазване.

Обръщайки се към проф. Ваньо Митев, ректор на МУ-София, министър Атанасова изрази уважението и признателността си към труда на академичния състав и изрази увереност, че учебното заведение ще продължи да осигурява традиционно  високо качество на подготовката на своите студенти.

Коментари