Публикация

Губите мазнини или килограми?

Как да разберете дали скорошното вталяване се дължи на загуба на тегло или на мазнини?


Как се чувствате е важен показател за определяне на мястото, от където отслабвате. Когато кантарът отбележи, че вече сте по-слаби, но се чувствате отпаднали, изтощени, раздразнителни, трябва да знаете, че сте изгубили нещо повече от мазнини.

Ако губите тегло чрез изгарянето на мазнини, то ще установите, че стрелката на кантара не помръдва, но дрехите ви стават по-добре. Това означава, че вие губите мазнини, но изграждате мускулна и костна маса. Затова ще се чувствате и по-енергични и силни.

Загубата на мазнини ни кара да се чувстваме по-добре, в по-добра форма, кожата ни става по-бляскава и жизнена. Това обаче става реалност само, ако отслабваме правилно.

Ако приятелите ви питат – „как отслабна толкова много, да не си болен?”, тогава не правите нещо както трябва.

Как се отслабва правилно?

Загубата на мазнини означава да стопите само тлъстинките, без да ощетите мускулната маса и костната плътност. Не трябва да се радвате на малките победи, които се постигат с загубата на течности или незначителни корекции на теглото. Трябва да накарате организма си да ускори метаболитните процеси и да започне да гори мазнини.

Здравословното отслабване ще ви накара да се чувствате по-щастливи, по-уверени в себе си и по-активни във всяко едно отношение.

Коментари