Публикация

Как да забавим времето?

Борбата срещу остаряването е възможна. Надежда за това дават най-новите проучвания.


Учените не могат да спрат времето, но техните постижения могат да удължат човешкия живот. Разбира се, ако решите да се възползвате от някое ново откритие, непременно се посъветвайте с личния си лекар – независимо дали става дума за хранителна добавка, комплекс от упражнения или друго средство за съхраняване на младостта.

10 антиейджинг правила:

1. Поддържайте ниски стойности на хомоцистеина /homocysteine /.
Високите нива на хомоцистеин са тясно свързани с най-дегенеративните болести, особено с инфарктите и инсултите. Изследването на хомоцистеина става с обикновена кръвна проба. Ако нивото му е повишено, то може да се понижи лесно и евтино с добавка от В комплекс, която включва 0.5 милиграма B12, 0.8 милиграма фолиева киселина, 25 милиграма B6, и 25 милиграма B2 (рибофлавин).

2. Яжте по-малко.
Всяко ядене трябва да бъде пресметнато. Трябва да сте сигурни, че с храната приемате необходимите вещества, особено протеини. Не прекалявайте с тестените изделия. Намалете калориите до около две трети от количеството, което е необходимо, за да поддържате нормално тегло. Загубата на тегло ще се почувства, когато метаболизмът ви се приспособи към по-ниски стойности.

3. Бъдете физически активни.
Физическата активност предпазва от свръхнапрежение, затлъстяване, сърдечни болести, остеопороза.

4. Включете в менюто си много антиоксиданти.
Те ще неутрализират вредите от свободните радикали, затова се насладете на чаша вино и яжте много ягоди, малини, боровинки, шипки.

5. Приемайте витамин C.
За дозата се консултирайте с личния си лекар, тъй като предозирането на витамин С не е безобидно.

6. Приемайте коензима Q10.
Тази добавка е вашият щит срещу сърдечните болести. Не се тревожете прекалено за общия холестерол. Ако имате високо ниво на Q10 и нисък хомоцистеин е малко вероятно да прибегнете до услугите на Бърза помощ.

7. Правете си лабораторни изследвания.
Те сигурно ще са благоприятни, ако хранителният ви режим е богат на натурални продукти.

8. Към популярното напоследък приемане на хормони трябва да се пристъпва внимателно.
Хормоните могат да укрепят мускулите, да стегнат тялото и кожата, да намалят бръчките, както и да премахнат ставните болки и възпаления, но само компетентната лекарска консултация може да ви даде ясна представа за рисковете и ползите от тях.

9. Пречиствайте се периодично от токсините.
За доброто състояние на кръвта и черния дроб се препоръчва 4 пъти в годината да се прилага диета за пречистване.

10. Не се притеснявайте, бъдете щастливи.
Проучване върху 1500 столетници е установило големи разлики в начина им на хранене, физическата активност и дори вредните навици като пушенето, но почти всички те са имали добро чувство за хумор и не са си губили времето с тревоги.

Коментари