Публикация

Златни правила за бляскава коса

Подобно на кожата, косата изглежда по-добре, когато е бляскава и здрава. Тя отразява светлината, създавайки естествени акценти, а лицето изглежда по-свежо и лъчезарно.


Косата блести най-добре, когато малките люспички на косъма са гладки, така светлината се отразява и се получава блестящ ефект. Обикновено на правата коса й е заложено да е лъскава, но и другите типове коса също могат да придобият разкошен вид.

Ето как да добавите блясък на косата си:

- Противно на общоприетото схващане, честата употреба на шампоан (дори ежедневно) няма да ограби косъма от естествените масла, които засилват блясъка. Просто изберете правилния продукт за структурата на вашата коса, за да избегнете отежняване на косъма.

- Търсете продукти, които със силикон или натурални масла, които проникват в скалпа и подхранват космения фоликул.

- Горещите пръски от душа могат да предизвикат неравна повърхност по косъма. Затова винаги завършвайте къпането с хладко изплакване на косата. Дори и само за пет секунди.

- Непременно използвайте дълбоко подхранваща маска за коса – веднъж седмично или месечно.

- Попитайте вашия фризьор за различни продукти, които бързо придават блясък на косата. Това обикновено са безцветни емулсии, които действат върху най-горния слой на косата. Има и продукти за след измиване.

Коментари