Публикация

Спорт, здраве и активно дълголетие - фестивал

Тази неделя (23 септември) ще се проведе фестивал "Спорт, здраве и активно дълголетие" в Борисовата градина в София.


Във фестивала ще се включат повече от 30 спортни клубове и спортни групи за здраве и активно дълголетие от цялата страна с над 800 участници.

В програмата ще има състезания по петанк, хвърляне на топка в цел и бягане, изпълнения на гимнастически композиции и спортно ревю.

Събитието се провежда в рамките на Европейската година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията — 2012.

Фестивалът ще започне от 11.00 часа пред Лятната сцена в Борисовата градина. Заповядайте и се включете в програмата и състезанията, независимо от вашата възраст, за да докажете на практика солидарността между поколенията.

Инициативата "Спорт, здраве и активно дълголетие" се организира от Информационното бюро на Европейския парламент в България и Българска асоциация "Спорт за всички", към която членуват Спортните клубове "Здраве и дълголетие".

Събитието се организира с партньорската подкрепа на Министерството на труда и социалната политика, Министерството на физическото възпитание и спорта и Столична община.

Коментари