Публикация

Да отслабваш звездно - от шантаво, по-шантаво

Консумацията на бебешки пюрета и храненето с детски прибори са само част от нетрадиционните начини за отслабване.


Ако не намирате стила на Лейди Гага за странен, то хранителните й навици няма да ви впечатлят особено. Тя оцелява с бурканчета с бебешка храна, за да се чувства сита, но и едновременно с това да топи килограми.

Този диетичен режим осигурява около 600 калории дневно, което не е достатъчно за пълноценно и здравословно хранене. Рийз Уидърспуун и Дженифър Анистън също спазват тази диета. Менюто включва едно основно хранене на ден и няколко закуски, които се изразяват в стограмови бурканчета с пюре.

Бебета и възрастните обаче имат различни нужди от хранителни вещества и калории. Макар и с ниско съдържание на мазнини, захар и сол, бебешката храна няма фибри, калций и витамин D.

Трикът с детските прибори за хранене е друг способ за отслабване по холивудски. Елизабет Хърли си носи комплект дори в най-лъскавите ресторанти. Според нея мъничките съдове и прибори действат на психологическо ниво и мамят мозъка, че си хапнал предостатъчно.

Друга диетична лудост е диетата с памук. Да, правилно прочетохте. Тази диета е популярна сред моделите и включва поглъщането на топчета памук, за да се създаде чувството за ситост. Така обаче организмът не получава необходимите хранителни вещества и продължава да ги желае.

Методът с вилицата също се твърди, че действа. Правилото е, че може да ядете само това, което може да се набоде на вилица. Нямате право да използвате лъжица, пръсти или нож. Според създателя на този диетичен начин на хранене се научавате да ядете по-бавно, хапвате по-малко и отслабвате.

И пастата за зъби участва в списъка с нетрадиционни методи за отслабване, но не по начина, който си мислите. Няма да ви караме да похапвате паста за зъби. Разковничето на този метод се крие в честото измиване на зъбите с паста. Ментовият вкус намалява желанието за ядене, а освен това има и бонус – чисти и здрави зъби.

 

 

 

 

 

Коментари