Публикация

Безплатни кардиологични прегледи в МБАЛ „Токуда Болница София”

Прегледите са посветени на Световният ден на сърцето – 29 Септември и са част от инициативата на Българското дружество на кардиолозите


 

МБАЛ „Токуда Болница София” организират безплатни кардиологични прегледи на 29 септември /събота/ от 08.00ч. до 13.00ч. Консултациите са посветени на контрола и профилактиката на сърдечно-съдовите заболявания. Пациентите, които искат да се възползват от безплатните прегледи и да обсъдят своето състояние с кардиолог трябва да се запишат предварително на тел: 02/403 4000.

В рамките на консултацията, пациентите ще получат преглед от специалист – кардиолог, електрокардиограма, измерване на артериално налягане и в случаи на установяване на резистентна хипертония ще им бъдат давани препоръки за терапия и авангардно лечение.

„Медицинската статистика е категорична, че сърдечно-съдовите заболявания са основният здравен проблем в България, който се превръща и в много значим социален проблем. Липсата на контрол и профилактика на рисковите фактори ни поставя на водещо място в света по смъртност и инвалидизация  в следствие на острите сърдечни и неврологични състояния – инфаркт, инсулт и дисекация на аортата”, алармира доц. д-р Иво Петров – началник на клиниката по Кардиология и Ангиология в МБАЛ „Токуда Болница София”.

Един от основните рискови фактори, които водят до инфаркт, инсулт или дисекация на аортата  са високото артериално кръвно налятане, ето защо контролът на хипертонията ще бъдат обект на внимание на специалистите от Токуда през цялата следваща седмица.

 

Коментари