Публикация

Национален форум за грип - 2012

На 4 октомври (четвъртък) министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще участва в Националния форум за грип - 2012 г.


Тя ще поднесе приветствие към участниците в проявата, която се провежда за трета поредна година под патронажа на Комисията по здравеопазване към 41-то Народно събрание.

На срещата ще бъде представена Националната програма за повишаване на ваксиналния обхват на населението срещу сезонния грип. Сред дискутираните теми ще бъдат и необходимостта от противогрипните ваксини, ползите от едновременна ваксинация срещу грип и пневмококови инфекции при възрастни пациенти, както и ролята на медицинските специалисти за увеличаване обхвата на ваксинираното население.  

Презентации по отделните теми ще направят водещи български епидемиолози - националният консултант по епидемиология проф. Мира Кожухарова, главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, представители на специализирани лечебни заведения и медицински дружества.

Препоръките на Световната здравна организация за имунизацията срещу сезонен грип ще бъдат представени от д-р Пернил Йоргенсен, представител на Европейски регионален офис на СЗО - Програма по грип и други респираторни патогени.

Коментари