Публикация

Сексологичен буквар – за младежи, родители, учители

Сексуалното възпитание цели изграждане на ценностна система за междуполовото общуване в биологичен, социален и културен аспект.


То разширява човешкия мироглед, осмисля физиологичните потребности и регулира взаимоотношенията в сексуалната сфера.

Написан на разбираем език и богато илюстриран с рисунки и схеми, „Сексологичен буквар“ е подходящ за тийнейджъри. От него те ще научат повече за устройството и функциите на половите органи, различните методи за контрацепция, венерическите болести и как да се предпазят от тях. Ще намерят отговори на въпросите, свързани с флирта, любовта, изневярата и секса, които ги вълнуват, но не смеят да зададат. Родителите и учителите пък ще са подготвени как да реагират най-адекватно на питанията им.

Целта на „Сексологичен буквар“ е да запълни малка част от празнината по темата, която съществува в българското училище, а също така и да ускори процесите за създаване на единна програма за сексуално възпитание.

Автор на буквара е д-р Златко Илиев. Той е завършил Медицинския университет в Пловдив. От 1976 г. е асистент в Катедрата по физиология на същия университет. Със сексология се занимава повече от тридесет години. Член е на Световната /ISMH/ и Европейската /ESSM/ асоциация за сексология на мъжкото здраве. Учредител и член на Управителния съвет на Българската асоциация за сексуална медицина /БАСМ/. Участвал е в световни и европейски конгреси по сексология.
      
Освен с медицински проблеми на сексуалното общуване, той активно популяризира и сексологични знания. Написал е няколко книги, водил е много рубрики в периодичния печат, участвал е в стотици телевизионни и радиопредавания.
      
Според него повишаването на сексуалната култура може да стане само чрез създаване на единна система за подобни знания в българското училище.

Очаквайте от 12 октомври на книжния пазар.

Коментари