Публикация

Еликсир за млада кожа

Стареенето на кожата може да се забави с редовната употреба на козметични продукти, съдържащи витамин А.


Той упражнява нежен пилинг ефект, отстранявайки мъртвите клетки от най-горния слой. По-важно е, че активира клетъчното делене, прави кожата по-плътна и изглажда малките бръчици.

Опънатата и младежки свежа кожа почти винаги е знак за оптимално наличие на витамин А. Като силен антиоксидант той укрепва и имунната система.

През нощта, между 22,00 и 4,00 ч., кожата се възстановява. Установено е, че през този период кожните клетки са особено податливи да поемат активни съставки.
Затова препаратите с витамин А и ретинол, трябва да се използват предимно през нощта.

Основното количество витамин А се набавя чрез храната. С нея ние приемаме каротиноиди, най-важният от които е бета-каротинът. Това са провитамини, които в организма се превръщат във витамин А и като краен ефект имат същото действие.

Каротиноидите често биват наричани морковени витамини, тъй като в най-голямо количество се съдържат в морковите, а също така и в тиквите, папаята и доматите. На тях се дължи оранжево-червеникавото интензивно оцветяване на тези плодове и зеленчуци.

Опънатата и младежки свежа кожа почти винаги е свидетелство за оптимално наличие на витамин А. Като силен антиоксидант той стабилизира и имунната система.

Не по-малко важна е ролята му за стимулиране на тимусната жлеза, както и за увеличаване на производството на белите кръвни телца, които потискат възпалителните процеси. Това от своя страна също се отразява на кожата, тъй като набръчкването и вроговяването й се дължат и на възпалителни процеси.

Коментари