Публикация

Храненето в детството влияе на интелекта

Бебетата, които отрано се хранят здравословно, имат по-висок коефициент на интелигентност на 8-годишна възраст от децата, хранени с по-малко здравословна диета в ранна възраст, сочи ново проучване.


Австралийски изследователи установили, че консумацията на вредни храни през първите години от живота влияе негативно на интелигентността и развитието на детето.  

Чрез храната тялото си набавя вещества, необходими за развитието на мозъчните тъкани през първи две години от живота.

Учените са анализирали хранителните навици на повече от 7000 деца. Данните включват домашно приготвените храни, готовите бебешки храни, кърменето и джънк фуд.

Според резултатите подрастващите, които се хранели най-здравословно, показали по-високи IQ показатели.

Домашно приготвената храна и кърмата са сред най-полезните елементи на здравословната диета на децата, допълват учените.

" }-->

Коментари