Публикация

Има и по-лоши дни от понеделниците?

Забравете за киселата си понеделнишка физиономия и облачно настроение, които тормозят всички около вас през целия ден. Ново проучване разкрива, че има и по-лоши дни от страховития понеделник.


Изглежда настроенията ни не са по-добри или по-лоши в понеделник, отколкото са във вторник, сряда или четвъртък, сочат данните проучване, обхванало 340000 мъже и жени.

Предишно изследване е установило, че хората не се усмихват в понеделник, докато не мине 11:16 ч.. Освен това много хора закъсняват за работа или по-малко продуктивни в първия ден от работната седмица.

Понеделникът обаче си има конкуренция. Вземете вторник. Според британски експерти 11:45 ч. във вторник е върхът на лошото настроение за седмицата. Срядата също не губи преднина в класацията за най-нелюбим ден от седмицата. Анализ на коментарите в социалните мрежи показва, че сряда е денят с най-много негативни съобщения.

Четвъртък също може да бъде мрачен, някои изследвания го определят като „най-дъждовния ден от седмицата”.

Дори почивните дни не са само смях и добро настроение. Едно проучване е установило, че хората са най-нещастни в неделя, може би защото са потиснати от мисълта, че се връщат на работа на следващия ден.

Учените съветват да изградим положителна нагласа за всеки ден и да се радваме на изненадите, които ни поднася живота, а трудностите да приемаме с оптимизъм.

Нека да задържим тези слънчеви мисли. Освен ако, разбира се, не е четвъртък. :)

Коментари