Публикация

Отива една жена при лекаря - една книга, един хуманен експеримент

Отива една жена при лекаря. Така започват много житейски истории. Не можем да променим началото на тези истории, но можем да променим техния край.


В това вярват Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания, рекламна агенция Реформа и ИК "Жанет 45". Те започват инициатива, в основата на която стоят книгата на Рей Клуун "Отива една жена при лекаря" и надеждата, че тази толкова истинска, болезнено откровена история, може да спаси живота на много жени в България. И това не е поредната социална кампания срещу рака на гърдата, а първият по рода си хуманен експеримент. За да успее, е необходима съпричастност и желание да станете част от нещо голямо и добро, което носи живот.

2000 копия на книгата "Отива една жена при лекаря" са в началото на своето животоспасяващо пътешествие. Колко дълго ще бъде то, зависи от нас. Някъде по продължение на своя път тези разтърсващи, но съкровено интимни 352 страници ще спасят живот.

Всяка жена, която реши да се включи в експеримента, може да поръча своето копие на книгата от фейсбук страницата "Отива една жена при лекаря" и да го получи абсолютно безплатно.

Всичко, което трябва да направи е да прочете историята на Рей Клуун, а след това да предаде книгата на друга жена, която от своя страна да направи същото. Всяка книга има уникален код, чрез който се проследява нейния път. При получаване на книгата, е необходимо да въведете този код в секцията "Регистрирай книга" във фейсбук страницата на проекта.

И най-важното, да не забравите, че тази книга съществува, защото пясъчният часовник на болестта е обърнат твърде късно. Ракът на гърдата може да бъда напълно лечим, ако бъде открит навреме. В края на книгата има списък с мамологични кабинети, за да напомнят на всяка една жена, че профилактичните прегледи при мамолог са жизненоважни.

Ако книгата стигне до вас, не прекъсвайте веригата на живота. Тя се чете за часове, макар и със стегнато гърло. Когато стигнете до края й, предайте я нататък - на своя позната, или непълно непозната жена, за да направите животоспасяващото пътешествие на историята възможно най-дълго.

Коментари