Публикация

Растителната храна контролира гените?

Биоактивните вещества в растителните храни контролират генетичните и други биологични фактори, които предизвикват появата на хронични заболявания, твърди ново изследване.


Американски учени твърдят, че консумацията на правилните храни, може да намали риска от редица заболявания. Вегетарианската диета е силно оръжие срещу болестите на сърцето, диабет, рак, затлъстяване и много други.

Храните, които могат да помогнат за предотвратяване на появата на рак и други хронични заболявания, включват ябълки, черен пипер, канела, чесън, леща, маслини, тиква, розмарин, мащерка, крес и други.

Според изследователите биоактивните вещества в растенията играят роля в контролирането на гените и другите решаващи фактори. Антиоксидантите, например, се борят със свободните радикали, които причиняват хронични възпаления и клетъчно увреждане.

Коментари