Публикация

История в снимки: 6 приложения на вазелина

Вазелинът е най-добрият приятел на жената (и нейно тайно оръжие!), когато става въпрос за красотата...


Не само е универсален продукт, но е и изключително достъпен. Ето шест изненадващи начина за употреба на вазелина.

-brr-

Укротяване на опърничави вежди
Поставете тънък слой вазелин върху косъмчетата и ги оформете с гребенче за вежди. Бъдете сигурни, че ще си останат спретнати през целия ден.  

-brr-

Безупречен грим
Нанесете тънък слой вазелин върху клепачите преди да се гримирате. Така ще се радвате на перфектен грим през целия ден. Също така може да смесите малко вазелин със сенки за очи, за да получите по-устойчива на размазване субстанция.

-brr-

Меки кожички на ръцете
Просто нанасете вазелин с леки потупвания върху ноктите си преди лягане. Бонус: незабавно съживяване на скучния маникюр. Ноктите направо заблестяват.

-brr-

Ексфолиране
Смесете вазелин с морска сол, за да си направите домашна скраб за тяло. Може да добавите и любим аромат, а кожата ще е гладка и освежена.

-brr-

Оформяне на косата
Нанесете малко вазелин върху досадните летящи във всички посоки косъмчета или го втрийте в краищата, за да придадете блясък и да скриете цъфтящите коси.

-brr-

Успокоява кожата
Предпазвайте кожата си от студен въздух и вятър с помощта на вазелина, който създава възможно най-тънкия, немазен защитен слой за предотвратяване на сухота и срещу дехидратация. Той също помага при суха, напукана кожа, херпес и мехури.

Коментари