Публикация

Как да спортуваме според зодията?

Знаете ли, че астрологията не разкрива само тайните на бъдещето, но също така помага и за поддържане на фигурата. Ето я и част 2.


Везни
Везните имат склонност да напълняват. По-леките кардио тренировки и стречинг са препоръчителни. Везните са склонни към променливи нива на енергията. Сутрин може да опитате разтягания, за да укрепите долната част на гърба.

Трябва обаче непременно да избягвате вдигането на тежки предмети или движения, които могат да предизвикат стрес в долната част на гърба.

Скорпион
Скорпионите се радват на участие в по-агресивните спортове. Интензивните, напрегнати и конкурентни упражнения са добри за вас. Бокс, бойни изкуства, маратони... ще засилят вашите мускули. Трябва да бъдете внимателни обаче с енергичните упражнения, които могат да повредят сухожилие или да предизвикат стрес, свързан с нараняванията.

Стрелец
Вие сте склонни към наддаване на тегло около талията, ханша и бедрата. Редовните упражнения са препоръчителни. Колоезденето и бягането са добри упражнения за тази зодия. Уверете се, че посещавате фитнеса пет дни в седмицата, за да тонизирате бедрата и краката. Внимавайте да не се претоварите, защото може да навредите на подколенното сухожилие и мускулите на гърба.

Козирог
Козирозите са склонни към вдървяване на ставите с напредване на възрастта. Трябва да се съсредоточите върху поддържането на гъвкавостта си. В идеалния случай трябва да се отдадете на упражнения за издръжливост - туризъм, скално катерене, бягане, ходене и каране на велосипед. Уверете се, че се упражнявате редовно, за да избегнете втвърдяване на ставите.

Водолей
Водолеите трябва да се отдадат на интензивна форма на фитнес занимания. Танците и екстремните спортове са идеални за вас. Можете също така да изберете и аеробика - това е чудесен начин да отслабнете и да влезете по-бързо във форма. Тъй като имате темперамент, трябва да отпишете от списъка със спортове скачането с парашут и парапланеризма.

Риби
Йогата и класическите танци са идеален начин за освобождаване от стреса. Седящите пози успокояват нервите и помагат за успокояване на духа. Избягвайте да правите твърде много енергични упражнения. Но ако сте човек, който обича заниманията на открито, изберете плуване и бягане.
---------------------

Първа част

Коментари