Публикация

Конгрес по клинично хранене

Българското дружество по парентерално и ентерално хранене, заедно с Дружеството на анестезиолозите в България и Военномедицинска академия откриват на 26 октомври, петък, 4-ти конгрес по парентерално и ентерално хранене с международно участие в х-л „Сол Несебър палас”, гр. Несебър.


По време на форума водещи специалисти  от страната и чужбина ще обсъждат проблеми, свързани с показания и противопоказания, техники, мониторинг и усложнения при ентерално и парентерално хранене, периоперативна малнутриция, продължително парентерално и ентерално хранене и др.    
               
Сред членовете на организационния комитет на форума с председател проф. Николай Петров, дмн - началник на Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивно лечение към ВМА, са: проф. Георги Матев, доц. Регина Комса, проф. Силви Георгиев, проф. Димитър Карадимов, проф. Атанас Темелков, доц. Чавдар Стефанов, доц. Вилиян Платиканов и др. Очакват се и изтъкнати гост-лектори от чужбина.
             
Работната програма на форума започва в 14.00 ч., на 26 октомври с курс по хранителна поддръжка при пациенти в интензивни отделения.

Коментари