Публикация

По-млади и по-красиви - грижи и съвети

Грижите за поддържане на по-младежки и привлекателен вид е необходимо да се полагат всеки ден. Най-общо казано, те трябва да бъдат комплексни и да не пренебрегват никоя част от тялото.


Масаж на лицето
Масажите против остаряване подобряват кръвоснабдяването на кожата и допринасят за нейното опъване и изглаждане. Един от тях, който е лесен за изпълнение, включва 20-кратно потупване на всеки участък на лицето с върха на пръстите. Започва се с носа, след това се продължава нагоре и навън по веждите и скулите, от ъгълчетата на устата нагоре към вътрешните ъгли на очите, след това от брадата по протежение на челюстната кост до ушите. Накрая участъкът под брадата се потупа с външната част на пръстите 30 пъти.

Използване на козметични кремове и маски
Застанете пред огледалото след като сте прекарали предишния ден на студ и силен вятър или сте се потили под знойното слънце. Кожата ви изглежда стресирана, уморена и с влошен вид. Но вие имате спасителни ходове - редовното мазане с кремове против остаряване предотвратява изсъхването на кожата. Незабавен ефект имат овлажняващите или опъващите маски. Ако не разполагате в момента с такъв продукт, нанесете дебел слой поддържащ крем, оставете го да подейства 10 мин. и попийте излишното количество с книжна кърпичка.

Правилно грундиране
Могат да се прилагат най-различни трикове за постигане на хубава кожа. Избягвайте прекомерното нанасяне на пудра, тя се събира в бръчките и ги подчертава още повече. Здравата, блестяща кожа искри и отразява светлината. Торбичките под очите и старческите петна трябва да се маскират в зависимост от цвета на грундиращата пудра с жълт или розов покривен крем, а разширените венички – със зелен.
Околоочният контур се нуждае от специално внимание.

Ако кожата на клепача вече не е съвсем гладка, кремообразните сенки са по-подходящи от пудрите. Избягвайте резките, черни очни линии, предпочитайте галещите сиви и кафяви тонове. Едно бяло петънце в средата на клепача прави очите искрящи. Основният акцент на грима да е концентриран върху горния клепач, маскарата на долния да е по-малко, за да се отмества вниманието от бръчките под очите.

Подбирайте светли тонове за устните
Избягвайте поставянето на рязка, тъмна черта около устните – това състарява с години. Много по-меки са светлите линии или червило без контурна линия.

Възползвайте се от подмладяващия ефект на ружовете
Избягвайте тъмните тонове и нанасянето на руж под скулите. Това състарява. Малко руж по протежение на основата на косата и по слепоочията допринася за здрав тен.

Дайте живот на уморената коса
Правилно подбраният цвят може да ви подмлади с години. Тъй като с напредване на възрастта кожата става по-светла, не боядисвайте посивялата коса в оригиналния й цвят – контрастът е много силен. Просветлете я малко с помощта на светли кичури или подберете боя, която е с един до два нюанса по-светла от оригиналния тон.

Не пренебрегвайте ръцете
Ръцете издават възрастта много повече от лицето, тъй като те непрекъснато са изложени на влиянието на околната среда и са в допир с вода и миещи препарати. Техният най-върл враг обаче е слънцето. То е виновно за т.нар. старчески петна. За да предотвратите това, нанасяйте по тях, дори и през зимата, крем с лъчезащитен фактор.

Загрубялата и с променен цвят кожа на ръцете може да бъде избелвана по следния начин. Поставете малко крем за ръце между дланите си, добавете известно количество тоалетно мляко, което използвате за почистване на лицето, а после се “измийте” със сместа.

Подходящият маникюр придава дискретен сексапил
Стимулирайте растежа на ноктите с масло от жожоба или с бадемово масло. Ежедневното масажиране на ноктите с тези масла допринася за тяхното хидратиране и ги прави по-здрави.
Ако повърхността на ноктите е набраздена, изберете лак с интензивен гланц, който прикрива несъвършенствата им. За да се предотврати изсушаването на ноктите от лака, ориентирайте се към лакове, които не съдържат формалдехиди.

Ако нокътните плочки са по-къси, изберете нещо средно между овален и правоъгълен маникюр. Тази форма ги удължава оптически и ги укрепва, тъй като не се налага да се изпиляват отстрани по цялата им дължина.

Погрижете се и за краката
Умората и тежестта в краката могат да се прогонят най-лесно като след хигиенното им измиване ги масажирате. Започнете с разтриването от малкия пръст, след това с по-силен натиск масажирайте меката част на ходилото, петата и глезена, а накрая завършете с големия пръст. Използвайте лек хидратиращ крем. Разширете масажа и върху горната част на стъпалото. Само ще се убедите, че сте направили нещо добро за себе си.

" }-->

Коментари