Публикация

Национална конференция по сексуална медицина

Българската асоциация по сексуална медицина (БАСМ) организира Първата национална конференция по сексуална медицина, която ще се проведе от 2 до 4 ноември в София.


Сексуалната медицина е интердисциплинарна област посветена на сексуалните нарушения при двата пола, на техните причини и последствия за индивида, двойката и обществото.

Тези проблеми се изследват в общо-медицински фундаментални и приложни аспекти от гледна точка на уролози, гинеколози, ендокринолози, кардиолози, сексолози, невролози, дерматовенеролози, общопрактикуващи лекари и други, включително и международни специалисти.

С такъв интердисциплинарен дизайн темата за сексуалната медицина се поставя за първи път у нас. Затова основната цел на Конференцията е да представи актуалното състояние на нещата и да популяризира научните достижения в тази сфера. Някои от темите, които ще бъдат разгледани, включват урологични, ендокринологични, кардиологични, неврологични и сексологични аспекти на еректилната дисфункция, нарушенията в либидото, оргазма и еякулацията при мъжете, най-значимите урологични заболявания – простатната хиперплазия, простатния карцином и възпалителните заболявания; хипогонадизма при мъжете; сексуалната дисфункция при жените; синдромът на поликистозните яйчници и хормоналната контрацепция; съвременните аспекти на сексологичното консултиране; значението на сексуално-трансмисивните заболявания и редица други.

Таргетната популация включва всички медицински специалисти, които се интересуват и работят в областта на сексуалната медицина. Очаква се в работата на конференцията да вземат участие около 150–200 души.

Подобности може да прочетете тук и тук.

Коментари